Meer weten over onze CAO? Klik hier.
Ben je al medewerker van Humanitas? Log dan in met je e-mailadres en je wachtwoord.
Geen week is hetzelfde. Of wel, als je je daar beter bij voelt. Je mag je agenda zelf indelen (inclusief thuiswerkdag(del)en). Werkzaamheden die zoal voorbij kunnen komen, zijn het observeren van een bewoner waarvoor je een omgangsadvies moet opstellen; het uitvoeren van een neuropsychologisch onderzoek om gericht te kunnen adviseren wat een passende woonplek voor de bewoner zou zijn; schrijven aan beleid over bijvoorbeeld seksualiteit en intimiteit; werkoverleg met de hele vakgroep; een kennisoverdracht bijwonen van 1 van de psychologen; werkbegeleiding aan een PioG; behandeling (CGT, Schematherapie of EMDR bijvoorbeeld) bij bewoners die dat willen en kunnen; een overleg met de arts en zorg over alle bewoners van jouw PG-afdeling; beoordelen van onvrijwillige zorg in het kader van de Wet Zorg en Dwang; een kopje koffie met de behandeldienst.
We verwachten van jou boven alles enthousiasme en interesse voor de doelgroep ouderen. Je weet dat er vergrijzing gaande is en wil vanuit je vakgebied meewerken aan goede zorg voor vandaag en de toekomst. Dit vraagt uiteraard enige mate van optimisme. Gelukkig wordt er veel gelachen in onze verpleeghuizen, dus jouw bewoners en collega's zullen je bij dat stukje zeker helpen!
Je vervult een belangrijke rol in het multidisciplinaire team (o.a. artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, geestelijk verzorgers, diëtisten). Je verricht (neuro)psychologische diagnostiek, psychosociale interventies en behandelingen bij onze bewoners en geeft omgangsadviezen aan het verplegend personeel en familie. Je denkt mee over uiteenlopende beleidsonderwerpen, zowel vakinhoudelijk als stichtingsbreed. Je geeft ook werkbegeleiding aan PioG's of supervisie aan masterpsychologen. Functies als WZD-functionaris of (waarnemend) praktijkopleider kun je eventueel ook vervullen als GZ-psycholoog.
Wat maakt werken bij Humanitas juist zo anders?
Vanuit de humanistische visie zit cliëntgericht werken in ons DNA. Er is veel vrijheid om écht het verschil te maken voor de cliënt, zonder de registratiedruk van bv het zorgprestatiemodel. Je hebt te maken met een diversiteit aan doelgroepen en psychische problematiek die je kunt behandelen of begeleiden. Denk hierbij aan psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, somatiek en eerstelijnszorg. Je krijgt veel ruimte voor je eigen creativiteit binnen je (evidence based/best practice) interventies en je agenda in eigen beheer.
Dit ben jij:
Je hebt passie voor je vak en interesse in de doelgroep ouderen. Ervaring met de doelgroep is uiteraard prettig, maar niet noodzakelijk. Je vindt het leuk om in een multidisciplinair team (met oa artsen, ergotherapeuten, geestelijke verzorging, fysiotherapeuten, diëtisten) te werken. Je bent creatief, met een flinke dot humor en kijkt graag naar mogelijkheden om zowel je behandelingen als beleid vorm te geven.
Functie-eisen:
De vakgroep psychologie bestaat uit: 3 GZ-psychologen, 2 PioG’s, 7 masterpsychologen, 1 stagiaire en een psychodiagnostisch medewerker. De vakgroep werkt vanuit de 2 hoofdlocaties op diverse intramurale locaties van Humanitas in de regio Rotterdam. Binnen de vakgroep wordt veel waarde gehecht aan de ontwikkeling van zowel de psychologen als de ouderenzorg: zo is er om het jaar een opleidingsplaats voor de GZ-opleiding, zijn er regelmatig kennisoverdrachten en “lunch&learns” en wordt er in diverse werkgroepen gewerkt aan bijvoorbeeld het verbeteren van het neuropsychologisch onderzoek bij onze doelgroep. Ook zijn we als vakgroep aangesloten bij de PgD.
Een hecht team waarin we het samenwerken, elkaar steunen, team- en werkplezier belangrijk vinden. We organiseren in het jaar meerdere teamuitjes met de vakgroep.
Heb je behoefte aan meer informatie of twijfel je nog of de ouderenzorg bij je past? Neem dan contact op met Michiel Flik, GZ-psycholoog, telefoonnummer 010-271 3800. Onder het genot van een kopje koffie of thee beantwoordt hij graag al je vragen. Ook een meeloopdag(deel) behoort tot de mogelijkheden.
Vragen over de procedure? Neem dan contact op met Leanne Roos, assistent recruiter via 06-57092541.
Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Deze vergoeden wij met je eerste salarisbetaling.
Over Stichting Humanitas
Stichting Humanitas biedt al meer dan 75 jaar zorg en ondersteuning, een helpende hand in welke vorm dan ook, aan mensen met een hulpvraag in Rotterdam Rijnmond. In de wijk en bij de mensen thuis, Stichting Humanitas weet wat er leeft en speelt en zit in de haarvaten van de Rotterdamse samenleving. Daardoor zijn we in staat om vroegtijdig en flexibel aan te haken als er problemen worden gesignaleerd.
Stichting Humanitas werkt momenteel in bijna 40 vestigingen met 2.500 medewerkers en ruim 1.000 actieve vrijwilligers die elke dag weer het verschil maken voor de stad, de regio en haar mensen.
Ga voor meer informatie naar: www.stichtinghumanitas.nl
#dekrachtvanhumanitas
Acquisitie doo
Acquisitie door werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus of anderszins naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.